آگاهی از برند چیست؟
مدت زمان مطالعه: ۶ دقیقه
تا به حال دقت کردهاید برخی مردم خودشان را به عنوان ” اپل باز”، ” نایک باز” و غیره مینامند و خودشان را به عنوان یک عضو از جامعه یک برند میدانند؟ این دقیقا همان چیزیست که آگاهی از برند میتواند برای یک برند انجام دهد. جای دادن خودش در زندگی روزمره مردم به نحوی که بدون نیاز به صرف زمان و فکر کردن زیاد، از آن برند خرید کنند.
آگاهی از برند را میتوان سطح آگاهی مصرف کننده یک شرکت دانست که میزان توانایی تشخیص برند توسط کاربر در شرایط مختلف را میسنجد. همچنین، راه بسیار خوبی برای گسترش از طریق تلاش در بازاریابی داخلی و خارجی میباشد. زمانی که رقابت در یک صنعت زیاد است، آگاهی از برند میتواند یکی از بزرگترین داراییهای یک کسب و کار باشد.
پیام آگاهی از برند چیست؟
با تعداد زیادی از گزینههای محصول، داشتن پیام متمایز کننده و مخاطبی که میتواند برتری یک برند را نسبت به دیگر برندها در یک صنعت تشخیص دهد، اهمیت بسیار دارد. داشتن چنین شرایطی به معنای برد یا باخت یک کسب و کار محسوب میشود. همه کمپینهای بازاریابی میتوانند پیرامون ارتقا آگاهی از برند پایهگذاری شوند. گسترش آگاهی از برند زمانی خیلی اهمیت پیدا میکند که سالهای ابتدایی آغاز به کار یک کسب و کار است. دقیقا زمانی که در حال تلاش برای ایجاد نام برای کسب و کارشان هستند.
زمانی که مصرف کنندگان از محصولات و یا خدماتی که یک کسب و کار ارائه میدهد، آگاهی دارند، اگر نیاز به آن محصول داشته باشند، به جای جست و جو در مکانهای مختلف و یا اینترنت، مستقیم به سراغ همان شرکت میروند. کسب و کارهایی با برندینگ بسیار قوی توسط بازار پذیرفته شدهاند. بنابراین، آنها با تولید محصولات با کیفیت، بیشتر به مصرفکنندگان احترام میگذارند. همچنین مشتریانی که برای اولین بار از محصولات آنان خرید میکنند، با اطمینان کامل از کیفیت محصولات خرید میکنند.
در دنیایی که مشتریان بر اساس اعتماد بر تظرات دیگران، خرید میکنند، اعتماد بر برند بسیار حائز اهمیت است. زمانی که مشتری از خدمات یا محصولات یک شرکتی خرید کرده، استفاده کند و رضایت داشته باشد، به مشتری وفادار تبدیل خواهد شد و احتمال اینکه محصولات را به دیگران نیز معرفی کند، بسیار زیاد است.
آگاهی از برند باعث افزایش اعتماد نسبت به آن برند میشود. زمانی که کسب و کاری، یک علامت ضربالمثلی را برای نام تجاری خود قرار میدهد، مصرفکنندگان به راحتی اعنماد خواهند کرد. تلاش برای آگاهی از برند میتواند شخصیت برند را نشان دهد، داستان برند را بازگو کرده و بازخورد دریافت میکند. اعتماد به برندها و نامهای تجاری همانند اعتماد به انسانهاست.

ایجاد اتحاد با آگاهی از برند
زمانی که با یک سوال سخت مواجه میشوید که جواب آن را نمیدانید، حتما در “گوگل” آن را جستجو میکنید. زمانی که به موبایل جدید احتیاج دارید، حتما نام اپل، سامسونگ و یا برندهای دیگر به ذهن شما میآید. زمانی که به یک صفحه از کتابی احتایج دارید، آن را “زیراکس” یا کپی میکنید. “ریکا” به جای مایع ظرفشویی و “تاید” به جای پودر لباسشویی، “کلینکس” به جای دستمال کاغذی در میان مردم استفاده میشود. یا به هرگونه خودرو بازی نیمه سنگین “خاور” گفته میشود.
میتوان گفت اگر سوالی سخت است، از موتور جستجو کمک بگیر، ولی میگوییم آن را گوگل کن! یا میگوییم میخواهم آیپد بخرم یا ایفون بخرم! این کلماتی که در ذهن شما نقش میبندند، برند هستند و نه یک اسم تنها و ساده! اینطور نیست؟
کاری که آگاهی از برند انجام میدهد، ایجاد هماهنگی میان فعالیتها و محصولات است که مشتریان را تشویق میکند تا کلمات معمولی را با کلمات برند جایگزین کنند. زمانی مردم به این اتفاق آگاه میشوند که به صورت ناخودآگاه از کلمات برند نظیر ریکا، تاید و گوگل، در مکالمات روزانهشان به جای کلمات دیگری استفاده میکنند.
چگونگی تشکیل و ثبات آگاهی از برند
آگاهی از برند در میان مخاطبین و عموم مردم، یک شبه اتفاق نخواهد افتاد. حتی با یک تبلیغات ساده یا کمپین تبلیغاتی نیز مشهور نخواهد شد. آگاهی از برند قدرتمند، نتیجه تلاشهای فراوان و پی در پی چندگانه است. اگر به دنبال افزایش آگاهی از برند با چند پست تبلیغاتی در اینستاگرام یا شبکه اجتماعی دیگری هستید، سخت در اشتباهید! در این روش، نه تنها مصرفکنندگان بر روی محصول و یا خدمات تمرکز نخواهند داشت، بلکه آن آگهی تبلیغاتی نیز چیزی بیش از یک فروش ساده برای شما در پی نخواهد داشت. آگاهی از برند اگر به درستی روند خود را طی مند، برای یک کسب وکار، معجزه به همراه خواهد داشت.
چند راه برای افزایش آگاهی از برند و تاثیرگذاری بر روی مخاطبین در ادامه آمده است:
یک شخص باشید نه یک شرکت
زمانی که با دوست جدیدی آشنا میشوید، دوست دارید چه چیزی در مورد او بفهمید؟ به نحوه صحبت کردن او دقت میکنید؟ به زبان بدن او چطور؟ دوست دارید در مورد سرگرمیهای او بدانید؟ برند شما باید خود را در خصوص ویژگیهای مختلف توسعه بدهد. برای تاثیرگذاشتن بر روی مخاطبین، باید خود را بیش از شرکت که به آنها محصول و یا خدمات ارائه میدهد، به آنها معرفی کنید.
چگونه خود را به یک دوست جدید معرفی میکنید؟ برای معرفی کردن، چه کلماتی استفاده میکنید؟ چگونه محصولات و یا خدمات خود را به مشتریان معرفی خواهید کرد؟
اجتماعی بودن
برونگرا یا درونگرا، شلوغ یا ساکت، همه انسانها از ارتباطات اجتماعی نفع میبرند و زمان خود را با دیگر مردم سپری میکنند. مردم از این طریق با یکدیگر در ارتباطند، چیزهای جدید یاد میگیرند و توسط دیگران شناخته میشوند. چنین اتفاقی برای برندها هم خواهد افتاد. اگر صاحبان کسب و کار فقط برای فروش محصولشان با دیگران ارتباط برقرار کنند، تنها یک شرکت تک بعدی و تک نیتی شناخته خواهند شد.
برای آگاهی از برند باید اجتماعی بود. برای مثال، در شبکههای اجتماعی فقط و فقط از محصول خود پست نگذارید! پستهای مناسبتی، خبرهای مهم، مطالب سرگرم کننده، مسابقه، پرسیدن سوال و غیره، همه میتوانند برای محصول شما و مخاطبان تعامل خوبی ایجاد کنند.
با حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی خود به نحوی رفتار کنید که مردم به آن به چشم یک دوست نگاه کنند و پستهای شما را دنبال کنند! نه اینکه کسب و کاری باشید که به مخاطبین به چشم پول نگاه کنید. مخاطبین به سرعت نگاه شما را تشخیص میدهند و بنابر رویکرد شما تصمیم میگیرند که با شما همراهی کنند یا دیگر شما را حمایت نکنند.
به خاطر داشته باشید که در حدود ۵۰ در صد از اعتبار برندها از طریق اجتماع آنلاین به دست میآید. اجتماعی بودن، آگاهی بسیار زیادی به همراه خواهد داشت.
روایتگویی کنید
چه شما بازاریابی برای محصول داشته باشید، چه توسعه یک برند، داستان گفتن یک تاکتیک بازاریابی فوقالعاده است. چرا که واقعی بودن محصول شما را به مخاطبان نشان میدهد و آگاهی از برند را افزایش میدهد. داستان ساختن برای برندتان باعث تشخص دادن به برند شده و به آن عمق میدهد.
در چه موردی باید داستان سرایی کرد؟ هرچیزی! هر چیزی در مورد برندتان میتواند برای مخاطبین جذاب باشد. اینکه ایده این کسب و کار از کجا آمد، چه سختیهایی را پشت سر گذاشت، با چه مشکلاتی مواجه شد، چه بود و امروزه به کجا رسیده است، همه باعث میشوند برند شما واقعی جلوه کند. مردم عاشق شنیدن داستانند.
به اشتراک گذاری آسان
صنعت شما هر چه که هست، محتوایی تولید کنید که مخاطبین به راحتی بتوانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند. محتوا میتواند معرفی محصول یا خدمات، پیشنهادهای ویژه، مسابقه و غیره باشد. محتوا باید به گونهای باشد که برای مخاطب جذابیت داشته و برای به اشتراکگذاری آن با دوستان و آشنایانشان تشویق شوند. پستهای وبلاگ، پستهای شبکه های اجتماعی، ویدیوها یا صفحه محصولات و غیره، همه میتوانند قابلیت به اشتراک گذاشته شدن را داشته باشند.
بازاریابی دهانی موثرترین راه برای توسعه کسب و کار و افزایش اعتماد و آشنایی در میان مشتریان است و این روش کمک بزرگی به آگاهی از برند است. اگر کسی ببیند در میان خانواده یا دوستان یک محصول خوب است، آنها نیز آن محصول را تهیه خواهند کرد. نه اینکه به محصول و یا خدمات اعتماد دارند، بلکه به آن فرد مبلغ اعتماد دارند.
آگاهی از برند در واقع ایجاد “تاثیر” در مخاطبین و داشتن تعاملاتی است که در نهایت منجر به خرید از محصول و یا خدمات میشود.
ثبت ديدگاه