۵ دلیل نیاز به شاخص کلیدی عملکرد KPI
KPI مخفف کلمهی Key Performance Indicator، شاخص کلیدی عملکرد ، معیاری قابل سنجش است که نشان میدهد یک کسب و کار تا چه حد در رسیدن موثر به اهداف کلیدیاش موفق بوده است. سازمانها از KPI ها در سطوح مختلف برای ارزیابی موفقیت خود استفاده میکنند. KPI های سطح بالا ممکن است بر روی عملکرد کلی کسب و کار تمرکز داشته باشند در حالی که تمرکز KPI های سطح پایین بر روی فرآیندها و کارمندان در بخشهایی نظیر فروش، بازاریابی و یا مرکز تماس است.
اندازه گیری صحیح KPI برای سلامت و موفقیت هر کسب و کاری لازم است. اگرچه هنگامی که پای مشتریان جدید به میان میآید، متوجه میشویم که برخی از آنها در مورد اینکه چه چیزی را باید اندازه بگیرند، مطمئن نیستند. همچنین نمیدانند که چطور از این ابزارهای قدرتمند استفاده کنند. KPI ها بیش از اعدادی هستند که به صورت هفتگی گزارش میکنید. آنها شما را قادر میسازند تا عملکرد و سلامت کسب و کارتان را درک کنید. همچنین اجرای اعداد به منظور دستیابی به اهداف استراتژیک از دیگر کاراییهای این شاخص است. دانستن و اندازه گیری شاخص عملکرد کلید KPI های صحیح به شما کمک خواهد کرد تا سریعتر به اهداف خود دست یابید.
در این مقاله به ۵ دلیل اصلی برای نیاز به شاخص کلیدی عملکرد KPI اشاره شده است:

۱- نظارت بر سلامت کسب و کار
KPI ها برای سلامت کسب و کارها یک امتیاز محسوب میشوند. فقط تعدادی شاخص کلیدی عملکرد KPI برای نظارت و نشان دادن علامتهای حیاتی کسب و کارتان نیاز دارید. فقط چیزی را که نیاز دارید تا حرکت دهید، اندازه گیری کنید. بنابراین میتوانید انرژی را جایی که میخواهید تغییر موثری ایجاد کنید، به کار ببرید. بسیار مهم است که: تعدادی شاخص کلیدی عملکرد در هر 4 طبقه بندی کارمندان، مشتریان، فرآیندها و درآمد اندازه گیری شود.
۲- اندازه گیری پیشرفت در طول زمان
شاخصهای نتایج کلیدی مانند درآمد، حاشیهی ناخالص، مکانها، تعداد کارمندان و غیره را ردیابی کنید. در ابتدای هر سال و هر سه ماه، هدف تعیین کنید. همچنین از KPI ها به صورت هفتگی برای سنجش پیشرفت خود از میان این اهداف استفاده کنید.
۳- تنظیم کردن و در مسیر ادامه دادن
علاوه بر نتایجتان در KPI ها، شما به شاخصهای پیشرو نیاز دارید تا قبل از اینکه دیر شود، هنگامی که شما در معرض خطر از دست دادن اهدافتان هستید، به شما اطلاع دهند. شاخصهای پیشرو به شما کمک میکنند تا چیزی که در آینده قرار است اتفاق بیفتد را پیش بینی کنید. آنها اگر در مسیر دستیابی به اهداف خود باشید، شما را مطلع میکنند. شاخصهای پیشرو دو ویژگی دارند: آنها قابل اندازه گیری هستند، شما مستقیما میتوانید آنها را تحت تاثیر قرار دهید.
۴- حل کردن و یا مواجه شدن با مسائل
استفاده از ترکیبی از انواع شاخص کلیدی عملکرد KPI در یک داشبورد باعث میشود تا شما اطلاعات صحیحی برای حل و یا مواجه شدن با مسائل و مشکلات داشته باشید. بگذارید بگوییم که شما در افت فروش هستید. شناسایی چند شاخص کلیدی عملکرد کارآمد میتواند به شما کمک کند تا به اوج بازگردید. شاخص کلیدی عملکرد میتوانند تعداد تماسهای خروجی، ملاقاتهای رزرو شده، تعداد ملاقاتهای حضوری و غیره باشند. تمامی آنها را در یک داشبورد قرار دهید و به صورت هفتگی دنبال کنید. در این صورت است که میتوانید ببینید که اهرم صحیحی برای کمک در فروش قابل پیشبینی بیشتری را تولید کنید. یا بهتر است بگوییم که شما ایدهی عالی برای تولید محصول جدید دارید. ممکن است آن را بر روی تعداد اندکی از مشتریان آزمایش کنید و از KPI ها برای اعتبار بخشی به مدل کسب و کار خود در مقیاسی بزرگتر استفاده کنید.
۵- تجزیه و تحلیل الگوها در طول زمان
اگر یک دورهی سه ماهه یکسان از KPI ها را سه ماه اول محاسبه کنید، میتوانید شروع به شناسایی و کشف الگوها در اعداد خود کنید. راههای بیشماری وجود دارند که که این الگوها میتوانند به شما در کسب و کارتان کمک کنند. ممکن است شما بتوانید پیش بینی کنید که کدام دورهی سه ماهه میتواند کندترین دورهی شما باشد. آن دوره را برای به روز رسانی سیستم یا آموزش توسعهی کسب و کار خود استفاده کنید. شاید شما بتوانید بگویید که مدیر فروش شرکت شما قادر به پیش بینی 5 معامله بیشتر و یا کمتر از چیزی که معمولا در پایان هر دوره به آن میرسید، خواهید داشت. به طور کلی با دادههای این شاخص برای بحث در مورد پیامدها، خوب یا بد، میتوانید صحبت کنید.
Leave A Comment