زمانی که صحبت از آنالتیکس وبسایت به میان میآید، رتبه بندیهای بالاتر قطعا همیشه برتر و بهتر هستند. اینطور نیست؟ همیشه داشتن صفحهای با مشاهدهی بالا، بازدید کنندگان بیشتر و افزایش زمان در سایت بسیار خوب است. اگرچه بالا بودن این استانداردها بسیار خوب است ولی یک استاندارد وجود دارد که در آن “بالا بودن” بسیار بد است. این استاندارد به نرخ خروج یا bounce rate شناخته شده است. ممکن است قبلا در مورد نرخ خروج چیزی شنیده باشید ولی به طور کامل مفهوم آن را درک نکرده باشید. نرخ خروج شما به زبان ساده، در صد بازدیدکنندگانیست که بلافاصله پس از دیدن یک تک صفحه، وبسایت شما را ترک میکنند. دلایل زیادی وجود دارد که باعث میشود یک وبسایت نرخ خروج بالا را تجربه کند.
رایجترین دلایل افزایش نرخ خروج در وبسایتها شامل:
طراحی ضعیف وبسایت و یا سرعت زمان بارگذاری پایین صفحات
محتواهایی که با انتظارات کاربران شما همخوانی ندارند.
استفادهی نامناسب از فراخوانی برای اقدام ( فراخوانی برای اقدام کم، زیاد و یا به کار بردن به صورتی گیج کننده برای کاربران)
داشتن محتوای کم و یا بیکیفیت
داشتن طراحی ناسازگار با موبایل
در حالی که بسیار سخت میتوان به یک نرخ خروج متوسط و قابل قبول رسید، هر چیزی بیشتر از ۶۰ تا ۷۰ درصد احتمال ایجاد نگرانی خواهد داشت. اگر نرخ خروج شما زیر ۲۰ یا ۳۰ درصد است، قطعا در انتهای پایین نمودار مقیاس هستید. در این مطلب به ۵ راه برای کاهش نرخ خروج و افزایش بازدید از صفحه و زمان بالا در سایت پرداخته شده است:
۱- مطمئن شوید که سایت شما برای موبایل بهینه سازی شده است.
احتمالا در مورد ” Mobilegeddon”، آخرین ورژن به روز رسانی الگوریتم گوگل شنیدهاید. این به روز رسانی به این معنا هست که وبسایتهایی که برای موبایل بهینه سازی نشدهاند، ترافیک موتور جستجوی کمتری دریافت میکنند. این تنها خطری نیست که یک وبسایت ناسازگار با موبایل را تهدید میکند. سایتهایی که بهینه سازی نشدهاند، احتمال دریافت رتبه بندی بالا در نرخ خروج توسط درصد زیادی از کاربران اینترنت موبایلی را خواهند داشت. اگر سایت و محتوای شما هنوز برای موبایل بهینه سازی نشدهاند، اکنون بهترین زمان برای اقدام است. گوگل در این خصوص راهنمایی تهیه کرده است تا مطمئن شود که سایت شما برای موبایل بهینه سازی شده است.
۲- محتوای موجود در سایت خود را بهبود بخشیده و یا بازنویسی کنید.
تا به حال شده است به سایتی مراجعه کنید و نیاز به یادگیری مطلبی جدید و ارزشمند داشته باشید؟ تصور کنید که بر اساس جستجوی مطلب مورد نظر خود، به چنین سایتی هدایت میشوید. با محتوایی مواجه میشوید که نه تنها ذرهای ارتباط به موضوع مورد نظر شما ندارد، بلکه بسیار محتوای بی کیفیتی نیز است. چه حالی به شما دست میدهد؟ به تجزیه و تحلیل و آنالتیکس خود نگاهی بیندازید تا ببینید کدام صفحاتتان نتیجهی رتبه بندی بالای نرخ خروج هستند. از خودتان بپرسید چه کارهایی میتوان انجام داد تا کیفیت محتوا را افزایش داده و میزان نرخ خروج را کاهش داد:
آیا محتوا کامل و با کیفیت بالا است؟ و یا اینکه کوتاه و بی ربط است؟ (آیا محتوا تیتر مطلب را پوشش میدهد یا نه؟)
محتوای شما قابل خواندن است؟ ( پاراگرافها کوتاه باشند. از لیست بولت و اعداد در صورت نیاز استفاده شده باشد. از فضای سفید و خالی در جای مناسب در صورت لزوم استفاده شود.)
آیا محتوا خوب نوشته شده است و حس حرفهای بودن را به مخاطب انتقال میدهد؟ و یا اینکه شامل اشتباهات چاپی و دستور زبانی است؟
آیا صفحهی شما انتظارات بازدید کنندگان را برآورده میکند؟ ( اگر کاربران از سایت شما انتظار یک صفحه با مطالبی شامل اطلاعاتی ارزشمند دارند ولی به یک صفحه فرود با محتوای فروش وارد شوند، انتظار آنها به درستی برآورده نشده است. آنها به سرعت سایت را ترک میکنند و همین باعث بالا رفتن نرخ خروج در هر صفحه و سایت میشود.)
۳- “فراخوانی به اقدام“ روشن و واضحی داشته باشید:
این یک استراتژی بسیار ساده است که میتواند نتایج بسیار خاصی داشته باشد. بسیار مهم و ضروری است که هر صفحه در وبسایت شما یک “فراخونانی به اقدام” روشن و واضح داشته باشد. این مورد به کاربران اجازه میدهد تا سردرگم نشده و بدانند که چه کاری باید انجام دهند.
یک پست بزرگ وبلاگ یا صفحهی محصول تنها میتواند به اندازهی سهم خود تاثیر داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که حداقل یک اقدام دیگر نیز بازدیدکنندگان سایت شما بعد از دیدن آن صفحه انجام خواهند داد. برای صفحهی محصولات، محصولات افزودنی و مرتبط را پیشنهاد دهید. برای پستهای وبلاگ، خوانندگان را به پستهای مرتبط هدایت کنید. یک پلاگین ووردپرس مانند WordPress Related Posts میتواند به شما در این زمینه کمک بکند.
۴- کاهش در تبلیغات:
در سایتهای مبتنی بر محتوا، جذب مخاطب بسیار ساده است. محتوا در حقیقت پایه و بنیان هر سایت، بخصوص سایتهای تبلیغاتی است که میتوان از آن کسب درآمد کرد. اگرچه یک صفحهی پر از تبلیغات میتواند یک انفجار بزرگ باشد و ممکن است کاربران را از سایت شما خارج کند. اگر از تبلیغات پاپ آپ استفاده میکنید، رتبه بندی نرخ خروج خود را قبل و بعد از استفاده محاسبه و کنترل کنید. اگر این تبلیغات پاپ آپ باعث افزایش نرخ خروج سایت شما بشوند، به جای آنها از پنجرهی exit-intent popup استفاده کنید.
۵- سرعت زمان بارگذاری سایت خود را افزایش دهید:
۴ سال پیش کاربران سایتها به طور معمول بین ۶ تا ۱۰ ثانیه برای ترک یک صفحه قبل از ترک کردن آن باید صبر میکردند. ولی امروزه که مفهوم زمان به گونهای دیگر است، صفحهی سایت شما باید در حدود ۲ الی ۳ ثانیه لود شود. در غیر این صورت کاربر فورا خارج شده و چیزی جز نرخ خروج بالا نصیب شما نخواهد شد. و این جریمهی بزرگی برایت وبسایت شما خواهد بود.
دو راه بسیار ساده برای افزایش سرعت زمان بارگذاری برای سایت وجود دارد:
- عکسهایتان را بهینه سازی کنید:
عکسهای بسیار بزرگ تاثیر مستقیم بر کاهش سرعت زمان بارگذاری دارند. از پلاگینی مانند EWWW Image Optimizer برای بهینه سازی خودکار عکسها همزمان با بارگذاری آنها در سایت استفاده کنید.
- استفاده از حافظهی مرورگر:
- حافظهی مرورگر سرعت صفحه را با قابلیت ” remembering” افزایش میدهد. کاربران نیاز دارند که جستجوگر فقط عناصر جدید را برای آنها نشان دهد. برای مثال، حافظهی مرورگر جستجوهای قبلی، لوگو و یا نام سایت را که قبلا جستجو شده است ذخیره میکند. همچنین نیازی نیست که برای هربار جستجو کردن این سایتها، صفحه را از اول بارگذاری کند. پلاگین W3 Total Cache یک راه ساده برای نصب جستجوگر و ذخیره سازی در سایت شما است.
ثبت ديدگاه