در مقاله سئو چیست ؟ به مفهوم سئو و بهینه سازی سایت اشاره کردیم. اما در این مقاله میخواهیم به همراهی یکدیگر، استراتژی بهینه سازی سایت در ۴ گام را بررسی کنیم.
هدف از بهینه سازی سایت تنها پیدا کردن سایت ما توسط رباتهای موتورهای جست و جو نیست، بلکه قرار دادن صفحات سایت ما در میان نخستین سایتهای نمایش داده در نتایج جست و جو جزو اهداف اصلی سئو است. فرآیند بهینه سازی سایت نه تنها یک فرآیند لحظه ای و زودگذر نیست، بلکه به نگهداری، تنظیم و نظارت مستمر نیاز دارد.
حال میخواهیم استراتژی بهینه سازی سایت را از نظر بگذرانیم:
گام اول: تجزیه تحلیل بازار هدف
۱) سایت را آنالیز میکنیم.
کدها، متاها، تگ ها و کلمات کلیدی را آنالیز میکنیم تا بفهمیم چقدر جایگاه ما در صفحه نتایج موتورهای جست و جو خوب است! به عنوان مثال شما چند خط کد نسبت به متن در یک صفحه دارید؟
۲) رقبا و بازار را تحلیل میکنیم.
کلمات کلیدی و رتبه بندی سایتهای رقیب در صفحه نتایج موتورهای جست و جو را به منظور رسیدن به استراتژی مناسب برای جایگاه یابی در گوگل و سایر موتورهای جست و جو، به دقت بررسی میکنیم. برای شروع ۵ سایت اول در فهرست نتایج گوگل را انتخاب کنید. و در صورت لزوم این تعداد را افزایش دهید. در این راه میتوانید از ابزارهایی مثل keywordspy و semrush استفاده کنید.
۳) یافتن کلمات کلیدی اولیه.
در این بخش میخواهیم لیستی از عباراتی که مشتریان جست و جو میکنند را بر اساس بخش بندی بازار، شکل داده و اولویت بندی کنیم. میتوانید با این کار شروع کنید: چه چیزی را برای پیدا کردن بیزینس تان در موتورهای جست و جو تایپ میکنید؟ حال این سوال را از مشتریان تان بپرسید!
گام دوم: تحقیق و توسعه کلمات کلیدی
۱) کلمات کلیدی را آنالیز میکنیم.
میخواهیم لیستی از کلمات کلیدی که هدف ماست، مشخص کنیم. رقبا و دیگر منابع صنایع مربوطه را مرور کنید. از لیست اولیه خود برای تعیین تعداد دلخواهی از عبارات مورد جست و جو در گوگل و سایر موتورهای جست و جو استفاده کنید. مشخص کنید که چند وب سایت در حال رقابت در هر کلیدواژه هستند. کلمات کلیدی و عباراتِ مورد جست و جو را اولویت بندی کنید. (اگر کاربران در صفحه جست و جو، مرتبا کلمه یا عبارتی را با غلط املایی می نویسند، آن را دریافته و مورد استفاده قرار دهید.) باید توجه داشته باشید که گوگل سعی در اصلاح عبارت، هنگام جست و جو دارد. بنابراین این مورد را با احتیاط به کار ببرید.
۲) رتبه فعلی را ارزیابی میکنیم.
برای آنکه با دقت بیشتری رتبه آینده را ارزیابی کنیم، ابتدا باید رتبه سایت ما در شرایط فعلی را مشخص کنیم. یک جدول ساده اکسل را باز کنید. برای شروع هر هفته رتبهها را چک کنید. هرچه شما احساس راحتی بیشتری کردید، این زمان را به ۳۰ تا ۴۵ روز یکبار افزایش دهید. افزایش ترافیک ورودی به سایت شما، شاخص کلیدی پیشرفت برای فرآیند بهینه سازی سایت تان است. برخی سئو کاران میگویند رتبه بندی و رنکینگ مرده است. بله، ترافیک و نرخ تبدیل اهمیت بیشتری دارند، اما ما از رتبه سایت به عنوان یک شاخص برای یکی از سنجههای موفقیت استفاده میکنیم.
۳) اهداف را شفاف و مشخص میکنیم.
سعی کنید اهداف خود را به روشنی مشخص کنید. تا هرچه فرآیند پیش میرود، نرخ بازگشت سرمایه خود را در هر مرحله اندازه گیری کنید. ساده شروع کنید، اما از این مرحله به سرعت گذر کنید. بگذارید مثالی بزنم. فرض کنید شما می خواهید ترافیک وبسایت تان را از وضعیت فعلی که ۱۰۰ بازدید در روز است، بعد از ۱ ماه، به ۲۰۰ بازدید در روز ارتقا دهید. یا اینکه مثلا می خواهید نرخ تبدیل سایت را از ۱ % به ۲ % در دورهای مشخص افزایش دهید. ممکن است شما بخواهید با اعداد و ارقام سطح بالا شروع کنید اما باید توجه داشته باشید که در هر صورت شما باید روی صفحاتی تمرکز کنید که میتواند فروش محصولات و خدمات شما را ارتقا ببخشد.
گام سوم: ارسال و بهینه سازی محتوا
تدوین عنوان صفحات. عناوین مبتنی بر کلمات کلیدی، جهت دهی و ایندکس کردن صفحات ما در گوگل را تسهیل میکند.
۱) متا ها و تگ ها را تدوین میکنیم.
برچسب های توضیحاتِ متا، میتوانند بر تعداد کلیک های مخاطبان تاثیر بگذارند، اما به صورت مستقیم بر روی رتبه بندی موثر نیستند. (گوگل از برچسب کلمات کلیدی، دیگر استفاده نمیکند.)
۲) کلمات کلیدی استراتژیک را در صفحات قرار دهید.
سعی کنید کلمات کلیدی که انتخاب کردید را در صفحاتِ فرود سایت خود، یکپارچه کنید. اطمینان حاصل کنید که حداقل بین ۱ تا ۳ عبارت یا کلمه کلیدی را در هر صفحه ی سایت، قرار داده اید. سعی کنید نوشتههای بیشتری برای کامل کردن لیستِ کلمات کلیدی، ایجاد کنید. مطمئن شوید که عبارات مرتبط به کلمات کلیدی نیز در آن صفحات استفاده شوند. این به موتور های جست و جو کمک میکند تا سریع تر تشخیص دهند که این صفحات دقیقا مربوط به چه هستند. در گذشته ۱۰۰ تا ۳۰۰ کلمه در یک صفحه پیشنهاد میشد. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که صفحات با ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه، میتوانند بهتر از متون کوتاهتر عمل کنند. در نهایت، کاربران، بازار، محتوا و لینک ها تعیین میکنند رتبه و محبوبیت سایت چگونه باشد.
۳) نقشه سایت (site map) های جدیدی برای گوگل و بینگ طراحی میکنیم.
این کار فرآیند ایندکس شدن سایت توسط گوگل و بینگ را آسان تر می کند. هر دو ورژن XML و HTML از سایت خود را تهیه کنید. تهیه ی ورژن HTML گام اول شما در این راه است. و بعد از آن نوبت به XML می رسد.
۴) سایت مان را در دایرکتوری ها ثبت میکنیم.
سئو کارانِ حرفهای بک لینک نمیخرند هرچند این کار امکان پذیر است! روش بهتر ایجاد بک لینک های طبیعی به سایت ما است. این لینکها به ایندکس شدن سایت شما توسط موتورهای جست و جو کمک میکنند. به هر حال شما میتوانید با ثبت URL در سایت هایی مانند YAHOO (پولی) ، Business.com (پولی) و DMOZ (رایگان) به ایندکس شدنتان سرعت بیشتری ببخشید. همچنین شما میتوانید از AdSense نیز برای دیده شدن و ایندکس سریع تر توسط ربات رسانه گوگل استفاده کنید.
گام چهارم: نظارت و ارزیابی مداوم
۱) ارزیابی کنید و اندازه بگیرید.
رتبه بندی موتورهای جست و جو را آنالیز کرده و مداوم ترافیک ورودی به وب سایتتان را اندازهگیری کنید تا اثربخشی فعالیتهای قبلی از جمله کارایی کلمات کلیدیِ به کار رفته را مورد بررسی قرار دهید. نتیجه تغییرات را مرتبا داخل فایل اکسلی که تهیه کردهاید وارد کرده و فایل را بروز کنید.
۲) نگهداری و مراقبت کنید.
لازم است که دائما لیست کلمات کلیدی مورد بررسی قرار گرفته و اگر لازم است اصلاح شود. بازاریابی محتوایی ( از جمله بازاریابی درونگرا ) از لزومات بهبود رتبه ی سایت در گوگل محسوب میشود. که در صورت بی توجهی و غفلت، رشد سایت در فرآیند بهینه سازی و سئو، میتواند مورد تهدید قرار دهد. شما همچنین باید به صورت مداوم استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را مورد بازنگری قرار دهید. مطمئن شوید که لینک های داخلی و لینک های خارجی به کسب و کار شما مرتبط هستند. یک وبلاگ خوب میتواند ساختار لازم را برای شما فراهم کند و سهولت بازاریابی درونگرا را برای شما به ارمغان آورد. انتخاب یک آژانس دیجیتال مارکتینگ مناسب، میتواند شما را در این راهِ پر پیچ و خم یاری کند.
برگرفته از: entrepreneur
پیشنهاد:
ثبت ديدگاه