در مطلب قبلی نکات ضروری و مهم برای بهینهسازی سئو ورد پرس در سطح مقدماتی را با شما در میان گذاشتیم. در صورت نیاز میتوانید مروری بر این مطلب داشته باشید.
اکنون میخواهیم کمی عمیقتر شویم و نکاتِ پیشرفتهتری را با شما در میان بگذاریم. اگر تنها نکاتِ گفته شده در مطلب قبلی را رعایت کنید، شروع بسیار خوبی برای سئو وردپرس داشتهاید، اما با این نکات میتوانید قویتر از قبل عمل کنید.
سئو وردپرس پیشرفته
فهرستبندی صحیح
سایتهای بسیار زیادی وجود دارند که فهرستهای بسیار زیادی بر اساس معیارهای مختلف ایجاد میکنند. تاریخ، صفحات تگ، صفحهبندی، دستهبندیها و …. همه میتوانند مبنای یک فهرستبندی باشند. شاید استفاده از همهی این فهرستبندیها برای افزایش کارایی سایت بسیار موثر باشد، اما کمک چندانی به بهبود سئو وردپرس نخواهند کرد.
به عبارت دیگر، موتورهای جستجو نیاز ندارند که در تمامی صفحات شما گردش کنند تا به مطالب بلاگ شما دسترسی پیدا کنند. به همین دلیل میتوان ویژگی Noindex را برای برخی فهرستبندیها فعال کرد. این کار از طریق All In One SEO Pack که قبلا هم به آن اشاره شد قابل انجام است.
پیشنهاد ما این است که یکی از موارد مانند صفحهبندی یا کتگوری را برای فهرستبندی انتخاب کرده و سایر موارد را غیرفعال کنید. برای این کار، ویژگی مورد نظر را follow و بقیه را preserve قرار دهید.
فعال کردن Nofollow برای برخی سایتها
ویژگی Nofollow اولین بار توسط موتورهای جستجو معرفی شد تا در حقیقت از رتبهدهی به اسپمها در نتایج جستجو جلوگیری کند. به همین دلیل است که به طور پیشفرض لینکها در قسمت نظرات nofollow هستند.
Nofollow کردن، همانطور که به نظر میرسد، درحقیقت دربارهی نگهداری و انتقال ترافیک به صفحات مورد نظر ما میباشد.
یک بار لینک دادن به یک صفحه برای ایندکس شدن در گوگل کافی است و این کاری است که باید انجام دهید. اگر لینک به صفحهی دربارهی ما، دستهبندیها و برخی دیگر را Nofollow کنیم، به این معناست که ترافیکی که از بکلینکها دریافت میشود روی این صفحات پخش نخواهد شد. در این صورت میتواند روی صفحهی مورد نظر شما متمرکز شود.
یک لینک این گونه است:
Uprock
به سادگی میتوان آن را اینگونه به لینک Nofollow تبدیل کرد:
Uprock rel=”nofollow>
“ادامه مطلب” یا “بیشتر بخوانید”
اگر مطالب شما به طور کامل در اولین صفحه نمایش داده میشوند که نیازی به بررسی این مورد ندارید. اما اگر در اولین نمایش، قسمتی از متنِ محتوا نشان داده میشود و برای خواندن ادامهی آن دکمهی ادامه مطلب یا بیشتر بخوانید وجود دارد، باید لینک آن را بررسی کنید. در صورتی که تیترِ مطلبِ شما به متنِ کامل لینک داده شده است، میتوانید از لینکدهی مجددِ دکمهی ادامه مطلب به خودِ مطلب صرف نظر کنید. این مورد اختیاری است و بنا به نوعِ محتوا متفاوت است.
بستن صفحه نظرات
برخی سایتها در حقیقت نیازی به صفحه نظرات ندارند. جدای از اینکه در این صفحات هیچ گفتوگویی صورت نمیگیرد، ماهیت برخی سایتها یا محتواها به نحوی است که نیازی به صفحات نظردهی ندارند. بنابراین توصیه میشود در صورت عدم نیاز، صفحه نظردهی را ببندید.
ثبتنام در Google Webmaster Tool
Google Webmaster Tools یک ضرورت برای هرکسی که به موتورهای جستجو و سایت اهمیت میدهد، است. این ابزار نه تنها به شما میگوید که برای کدام کلمات کلیدی در موتورهای جستجوی گوگل رتبهی بالایی دارید، بلکه در صورتی که سایت شما هک شود یا لینک خرابی در آن وجود داشته باشد، به شما اطلاع خواهد داد.
گاهی ممکن است یک وبلاگنویس اشتباها به سایتِ شما لینکی را ارجاع داده باشد و کاربرات بسیاری صفحه ۴۰۴ را مشاهده کنند. از آنجایی که GWT شما را از این مساله آگاه میکند، شما میتوانید آن صفحه را به جایی مناسب لینکدهی کنید تا هم ارزش لینک حفظ شود و هم کاربرانی که با سایت شما روبرو میشوند حفظ شوند.
ساخت لینکها
تا اینجا، اگر حتی نصفِ مطالبی که تا کنون گفته شده را انجام دهید، قطعا گامهای مهمی برای بهینهسازی سایت خود برداشتهاید و از بسیاری از سایتها در صنعت خود جلو میزنید. مسالهای که در سئو وردپرس بسیار مهم است، تمرکز بر محتوا و تلاش برای ایجاد مشارکت در میان کاربران است. اما بسیار سادهانگارانه است که از حجم عظیم ترافیکی که میتواند از طریق ساخت لینک ایجاد شود، غافل شویم.
البته این هم بسیار سادهانگارانه است که یک راهنما دربارهی سئو بنویسیم، اما به مهمترین فاکتور در جذب ترافیک برای موتورهای جستجو اشاره نکنیم: بکلینک.
بکلینک به زبانِ ساده، لینکی از سایتِ دیگر به سایتِ شما میباشد. عموما سایتی که اولین نتیجه گوگل است، لینکهای بسیار بیشتری نسبت به سایت دهم یا حتی پنجم دارد. بسیار مهم است که زمانی را برای ساخت لینک اختصاص دهید. در این صورت است که بهینهسازی داخلی برای شما موثر خواهد بود.
راههای بسیار زیاد و متفاوتی برای ساخت لینک وجود دارد، که ما به طور مختصر به چند مورد در اینجا شاره میکنیم:
- پستهای مهمان: این پستها بسیار کارامد هستند، زیرا که ترافیک زیادی به سایت شما منتقل میکنند، مرتبط و مناسب هستند، همچنین میتوانید متن لینک را هرچیزی که دوست دارید قرار دهید.
- محتوانویسی مناسب: چیزی بهتر از این نیست که محتوای مناسبی با لینکهای متعدد بنویسید. اگر همواره محتواهای مناسبی بنویسید و با سایر وبلاگنویسها در تعامل باشید، میتوانید از این طریق لینکها را به اشتراک بگذارید.
- لینک خارجی: اگر مطلبی را در سایت خوبی دیدید که بسیار برای محتوای شما مناسب بود، اصلا درنگ نکنید و به آن سایت لینک بدهید. مطمئن باشید این لینکدهی بازگشت لینکی برای شما خواهد داشت.
- همکاری کردن: همکاری کردن با سایر افرادِ تاثیرگذار، نه تنها یک راه بسیار خوبی برای ایجاد ارتباط با سایر افراد است، بلکه راهی است که باعث میشود دیگران در مورد شما صحبت کنند. مانند پروژهای که حداقل ۲۰ نفر را درگیر میکند اما در نهایت همهی آنها باعث پیشرفت یک چیز کلی خواهند شد.
در پایان، اشتباهاتی مرتکب نشوید که مدتها در حیرت بمانید که چرا بلاگ شما ایندکس نشده است. برخی راهحلهای نصب وردپرس با یک کلیک به طور پیش فرض موتورهای جستجو را مسدود میکنند. در این صورت باید از قسمت تنظیمات آنها را ویرایش کرد.
میتوانید چیزهایی که گفته شد را فراموش کنید ولی یک چیز را نباید فراموش کنید: موتورهای جستجو مردم را دنبال میکنند.
دربارهی سئو وردپرس و راهکارهای آن بسیار نوشتهاند. برخی راهکارها برای برخی تجارتها جوابگو است و برای برخی دیگر اینطور نیست. به طور کلی مطالبی که در دو محتوای اخیر در رابطه با سئو وردپرس با شما در میان گذاشته شد برای اکثر تجارتها پاسخگوست، ولی شاید گاها بتوان برخی را با راهکارهای دیگری جایگزین کرد.
شما احتمالا با جستجوی یکی از عبارات زیر به این مطلب برخوردهاید. در صورتی که مطلب مورد نظر شما در اینجا نیست، میتوانید کلمات زیر را در قسمت جستجو بررسی کنید.
سئو حرفه ای، سئو، سئو چیست، سئو رایگان، سئو وو، مشاوره سئو، مرکز تخصصی سئو، افزایش سئو، سرویس سئو، ابزار سئو، سئو جوملا، هاست سئو، سئو خارجی، یادگیری سئو، سئو چیست pdf، پکیج سئو، سئو در جوملا، آموزش وردپرس، آموزش طراحی سایت با وردپرس، آموزش کار با وردپرس، فیلم آموزش وردپرس، آموزش کامل وردپرس، آموزش طراحی سایت وردپرس، آموزش رایگان وردپرس، آموزش کار با وردپرس فارسی، آموزش حرفه ای وردپرس.
ثبت ديدگاه